Det närmar sig!

Enda sedan jag var i tonåren, jag är idag 33 år gammal, har jag haft ett intresse och en vilja att cykla långt. På den tiden gjorde jag tillsammans med vänner och familj någon enstaka kortare runda i södra delarna av Sverige. Sedan dess har jag fortsatt att ha en önskan om att någon gång få komma iväg och cykla längre rundor. Dock så har jag levt i villfarelsen att jag velat ha sällskap med mig. Men då mina vänner aldrig har varit sugna så har det heller inte blivit av.
För tre år sen bestämde jag mig dock, efter uppmuntran från en kollega, att om jag någonsin ska cykla någon längre runda så får jag göra det själv! Jag har sedan dess gjort tre rundor, en i Tyskland, Polen. Den andra ner genom Tyskland, Belgien, Luxemburg och Frankrike. Samt den senaste som gick Skottland och Irland runt.
Önskan att göra ett riktigt äventyr har dock funnits där hela tiden.
När jag för cirka 1,5 år sedan läste en artikel i lokalpressen om Elof Cervin och Nanna Håkansdotter Geidenmark (Enresa.com), som var och cyklade från Sverige mot Sydafrika så började jag följa deras blogg och det dröjde inte länge förrän jag bestämt mig för att göra samma resa. 

 Nu, efter 1,5 års planerade så sitter jag här i början av oktober 2017 och det är bara ca tre veckor kvar tills jag ska börja trampa söderut för att upptäcka en helt ny kontinent från sadeln. Det är inte utan att jag varje dag känner stressen av att det börjar närma sig. Men fan vad jag ser fram emot det! Varje dag betar jag av en ny sak på att-fixa-innan-avresan-listan. Men likväl känns det inte som att den vill ta slut.
Imorgon ska jag skriva på kontraktet för att hyra ut min lägenhet, ledighet från jobbet och alla de stora grejorna är dock fixade. 

 Mina tankar inför resan är följande;
Jag hade gärna velat komma iväg betydligt tidigare än vad jag gör. Jag har satt avresedag till runt den 25 oktober. Det betyder att jag kommer att ha det Europeiska höstvädret som sällskap. Tyvärr fanns det inte någon möjlighet att komma iväg tidigare på grund av diverse omständigheter. Men det känns som att om jag bara kommer ner till Medelhavskusten i Kroatien så kommer förutsättningarna för bättre väder att vara betydligt bättre.
Jag räknar med att vara i Athen någon gång i mitten av December och därifrån flyga till Alexandria. Att ta landvägen genom Syrien  och Irak är ju knappast något alternativ i dessa dagar. När jag väl landar i Egypten så känns det som att resans andra etapp börjar. Den afrikanska kontinenten! Men det jag ser mest fram emot är när jag cyklar in i Kenya och Afrika ”börjar på riktigt”. Väl därefter har jag en del alternativ att välja mellan och jag hoppas att jag kommer ta min tid när jag väl kommit så långt.

 Läget just nu inför resan är att jag kommer ha endast cirka 10 dagar  hemma tills det är dags att bege sig. 

 -Ledigheten från jobbet är fixad sedan ett tag tillbaka och i veckan hyr jag ut min lägenhet.

 -Cykeln är i stort sett klar, ska byta sista delarna i veckan som kommer, därefter är den klar.

 -Utrustningen har varit den överlägset största punkten i planeringen. Jag har köpt på mig lite då och då under de senaste 1-2 åren. Jag har testat olika varianter under mina tidigare rundor. Idag återstår det att införskaffa en ny hjälm och nya handskar. Annars är det bara det eviga övervägandet av om vissa småsaker ska med eller inte.
Det jobbigaste har varit att bestämma sig för vilka reservdelar och verktyg som ska med. Jag kanske har med mig ett eller två verktyg för mycket, men hellre det än att upptäcka att jag har ett för lite när jag väl behöver det.

 -Jag har fortfarande många mindre bestyr kvar at fixa, så som ekonomi, försäkringar, min lägenhet, inhandla diverse småsaker med mera

/Richard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: