•Första veckan

[google-translator]

Har nu kommit en bra bit ner i Polen, har kanske 15 mil kvar till den Tjeckiska gränsen. Jag siktar på östra delen av Tjeckien i ett försök att runda Alperna. Är inte så sugen på dem denna årstiden och hade ändå tänkt ta dem på en separat resa i framtiden.

Ligger i tältet, nerkrupen i sovsäcken nu. Det mörknar redan vid 16:30. Så det blir väldigt tidiga kvällar. Har ingen lust att cykla och leta tältplats i mörkret, så därför brukar jag slå läger redan runt 16 tiden om dagarna.

Min första vecka har bestått av precis så uselt väder som jag befarade. Det har regnat nästan varje dag, varit kallt och blåsigt. Fast att det är lite kyligt bryr jag mig inte så mycket om. Men när till och med sovsäcken blev fuktig efter allt regn så var det lite mindre roligt. Nu har det dock varit uppehåll i nästan två hela dagar och imorgon ska jag cykla de sista 5-7 milen in till Wrocław där det sedan får bli lite vila och tid för att torka alla grejor som blivit fuktiga. Sen är det söderut igen! Ska försöka återkomma på torsdag med ett inlägg.

2 kommentarer på “•Första veckan

Add yours

  1. Ser kallt och ruggigt ut på bilderna, själv har jag svårt för kyla när jag cyklar får ont i nacken. Men annars vilken härlig känsla att rulla fram genom okända byar där hundarna skäller och byborna tittar! Äta på små lunchställen för en billig peng, en gång i östra Polen fick jag gå ut i köket och peka i grytorna vilken mat jag ville ha, fattade ingenting av lunchmenytavlan. Personalen kunde bara Polska. Håller tummarna för bättre väder. Väldigt trevligt att få följa med på din resa från min kontorsstol! Hälsningar Per-Inge, Mariefred.

    Gilla

    1. Det där med lunchmenyerna känner jag igen. Nån gång har jag bara pekat på något, andra gånger har jag valt hamburgare, för de kan man fortfarande läsa sig till även på Polska:).

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: