•Flyglarm och Tjeckien

[google-translator]

Efter en vilodag i Wroclaw/Breslau fortsatte jag dagen efteråt söderut. Det var lite mer än en dagsresa till gränsen mot Tjeckien. Den sista natten slog jag läger i skogen ca en kilometer utanför en by eller ett mindre samhälle.

Den natten skulle jag vakna vid 4 tiden på morgonen av ett rådjur som skrek utanför tältet. Bara en minut eller så därefter så hör jag något som precis lät som flyglarm i byn nedanför. Jämför med det Svenska beredskapslarmet ”Hesa Fredrik”. Signalen lät dock som ett flyglarm istället. Mitt i natten!?!? Man testar väl inte sådant mitt i natten?! Nåväl, jag hade ju redan flytt till skogs så jag somnade så småningom om igen…

Följande morgon blev min sista i Polen. Det blev också den sista med ett platt landskap för sen bjöd naturen på den första bergskedjan och därefter ett skapligt kuperat landskap som lär hålla i sig med små undantag hela vägen till Athen.

Efter tre nätter i Tjeckien så passerade jag idag gränsen till Slovakien. Allt har gått väl hittills, vädret har blivit betydligt bättre sen den inledande veckans regn och rusk. Lite kyligt är det såklart, men det får man såklart acceptera i någon vecka till.

En kommentar på “•Flyglarm och Tjeckien

Add yours

  1. Härliga bilder, så kul att se vilka typer av vägar du följer. Inte träffat nån annan cyklist att slå följe med en dag eller så? Jag cyklade ihop med en tysk kille en dag i aug, vi var båda på väg mot Stralsund. Två dagar senare frågade en tysk kvinna om hon fick följa mig en dag, leden gick genom Polska tallskogar, hon ville inte cykla ensam igenom dom. Vi hade en trevlig dag tillsammans! Annars cyklar jag alltid själv, trivs med det! Hoppas du får varmare T-skirt väder snart!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: