•Den Kroatiska kusten

[google-translator]

Den senaste veckan har lätt varit den bästa veckan sedan jag lämnade Sverige. Medan jag läser om det vanliga snökaoset i hemlandet som alltid kommer så här års, känns det väldigt skönt att dessa dagar kunna cykla i kortbyxor utmed den vackra kusten längs Adriatiska havet i södra Kroatien.

Jag stannade två dagar i Split, vilket var första stoppet sedan bergen. Kontrasten mellan det kyliga, snötäckta landskapet där uppe och strandpromenaden i Split var riktigt skön.

Dagen jag lämnade Split stannade jag för natten vid en strand där jag slog upp mitt tält. Jag tog en promenad längs stranden och när jag kommer tillbaka så tycker jag att jag på avstånd ser tre cyklar istället för bara en bredvid mitt tält… Förvånad blir jag när jag kommer fram och kan konstatera att det är Oscar och Blanca, ett par från Spanien, som har hittat min ganska undangömda tältplats. Oscar och Blanca är på väg mot Grekland och därefter Asien för att sen även fortsätta med att cykla jorden runt. Vi gjorde sällskap söderut de nästkommande dagarna. Det var ett trevligt möte. Riktigt kul att få någon att dela kvällarna och dagarna med.

Nu har jag precis lämnat Kroatien bakom mig och kommit till Montenegro. Oscar och Blanca skulle vara kvar i Kroatien ett tag till. Men kanske ses vi igen redan nästa vecka…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: