•Vägen genom Europa

[google-translator]

Här kommer en liten överblick över mina första sex veckor till Athen i bild.

De första veckorna i Tyskland och Polen bjöd på överlag riktigt fina cykelvägar, mycket natur och lite trafik. De bjöd också på typiskt nordeuropeiskt höstväder som satte sin charm till tillvaron.

Vägen ner till Kroatien gick ganska snabbt. Det kändes som de olika ländernas gränser passerades i rask takt. Men med undantag för Polen så var sträckorna genom Tjeckien, Slovakien, Ungern och Slovenien inte särskilt långa. Dagarna bjöd dessutom tidvis på lite solsken.

Väl nere på Balkan och i Kroatien hade jag lagt Nordeuropa bakom mig. Ett kuperat och vackert bergslandskap hade tagit över. Efter några dagar i Zagreb skulle jag bege mig upp i bergen för att ta mig ut mot kusten.

Balkan är ett ställe jag helt klart kommer att återvända till i framtiden för att utforska mer. Kontrasterna i dessa länder är stora, och det är något som fängslar en.

Kusten vid Adriatiska havet hade varit mitt första lilla delmål, Att få komma ner och gömma sig undan vintern som nalkades i norr.

Inte trodde jag när jag gav mig iväg så sent på året, att jag skulle träffa på så många andra långfärdscyklister som jag har gjort. Riktigt skoj att träffa så pass många. Här stötte jag ihop med Oscar och Blanca från Spanien, som hade lämnat sina vanliga liv och tänkte leva de kommande åren på vägarna.

I Albanien var det blött. Landet drabbades av översvämningar och jordskred, mycket av deras infrastruktur förstördes. Samt många byggnader och hem. Särskilt i södra delarna av landet. Jag tog mig till Durres i mellersta delen av landet där jag tog det lugnt ett par dagar.

När man får njuta av fint väder, vackert landskap och härliga vägar är det inte mycket som slår detta livet!

43 dagar och nästan 3000 km så var man i Athen. Första stora delmålet var här. Det känns fantastiskt. Och jag är väldigt förväntansfull på att få fortsätta med det jag velat så länge. Att få cykla och uppleva den Afrikanska kontinenten. Men dessförinnan njuter jag lite av denna staden.

2 kommentarer på “•Vägen genom Europa

Add yours

 1. Din första bild, den genom tältöppningen, är ju magisk!
  Ser att skägget växer!
  Här i Mariefred har vi fått 13-14 cm snö idag!

  Gilla

  1. Ja den är jag väl nöjd med! Dock inte med skägget, men tänker inte hålla på att raka mig hela tiden, så de får allt växa tills jag kommer hem 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: