•Utrustning kläder

[google-translator]

Jag är fortfarande kvar i Khartoum, Sudan. Är inne på min 17e dag i väntan på att ett nytt hjul ska komma från Sverige.

Men det kommer väl… nån gång.

Det är några som har undrat över min utrustning, så jag tänkte passa på att fördriva lite tid med att skriva vad man (jag) behöver för kläder för denna typ av resa.

Det jag har med mig i klädväg är följande.

• 2 kortärmade tunna tröjor i mariner wool

• 2 långärmade tunna tröjor i mariner wool

• 1 Tjockare tröja

• 1 par byxor med avtagbara underben

• 1 par badshorts (införskaffade längs vägen)

• 5-6 par underkläder

• 1 Jacka i fleece

• Regnjacka och regnbyxor

• 1 par skor i goretex

• 1 par sandaler

Några kommenterar;

•2 kortärmade – Dessa tröjor är de tunnaste och lättaste jag äger samt någonsin har ägt. Jag använder en av dem varje dag. Fördelen med att det är marinerull är just att man kan använda dem dag efter dag utan att tvätta, och de är fortfarande lika fräscha.

Jag har med mig två stycken där den ena anses vara med som en ”backup”.

•2 långärmade – Samma som ovan men som passar i ett lite kyligare klimat. Den ena har en luva vilket är skönt under riktigt kalla nätter (att sova i).

•Byxorna – Inte så mycket att säga. De är av bästa kvalitet och de enda jag har med mig. Funkar både i kallt klimat (åtminstone ner till nollgradigt) samt varmt klimat.

•Badshorts – Dessa köpte jag i Egypten av två anledningar. Den ena för att jag ville bada i hotellets pool. Den andra för att jag inte hade något att ha på mig under tiden jag skulle tvätta mina byxor..

•5-6 par underkläder – Förvänta er inte att man ska kunna byta underkläder varje dag som hemma.. Då skulle man behöva en hel väska..

•1 jacka i fleece – Används som huvudkudde samt skydd mot myggen. Även vissa kyligare morgnar.

I Europa funkade den utmärkt vid temperaturer mellan 0-14 grader

•Skor gortex – Funkar i alla väder. Robusta och vattentåliga. Lite varma i varmt klimat, men har man inget emot lite fotsvett så går de bra ändå.

•Sandaler – Kanske var lite onödiga att ha med sig. Inte använt dem och tror inte jag kommer att göra det heller. Om jag skulle packa ner de andra skorna i packningen istället skulle det ta för mycket plats.

Summering.

Det jag använder dagligen här i det varmare klimatet är en kortärmad tröja samt byxorna. Med eller utan underbenen. Samt jackan om det är lite kyligt.

I kyligare klimat använde jag istället en av de tunna långärmade tillsammans med jackan. Om det är riktigt kyligt kan jag förstärka upp den uppsättningen med den tjocka tröjan samt även dra regnjackan utanpå allt. Den fungerar då som en vindjacka. Jag cyklade med detta i någon enstaka minusgrad utan att frysa någonting. Undantaget tår och fingrar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: