•Vidare mot Kenya

[google-translator]

Det var tyvärr ett tag sedan jag skrev något här. Jag har redan hunnit befinna mig ca 2,5 vecka i Kenya vid det här laget.

Men iallafall:

Jag mötte åter upp Jamie och Nia i Addis Abeba. Det var några riktigt lugna och sköna dagar på Wims Holland Guesthause innan det var dags att bege sig vidare igen.

Södra Etiopien visade sig vara betydligt lugnare än den norra delen av landet. Det var fortfarande samma problem. Men allt var typ i en lightversion.

Det var inte lika mycket folk längs vägarna. Inte lika mycket aggressivitet.

Däremot var det fortfarande väldigt kuperat. Och varmt. Så det var en del jobbiga dagar ändå, med jobbiga människor, kuperad cykling och stekande sol.

Jag minns att vi en dag klättrade 2400 höjdmeter på en väldigt gropig och kuperad grusväg. Det var dock först efteråt när vi kollade hur många höjdmeter vi verkligen gjort, som gjorde oss lite stolta för den dagens prestation.

Det var också någon dag där omkring som vi fick vara med om något som vi helst hade velat slippa. Vi hade stannat i vägkanten/precis intill vägen får att dricka lite vatten när det kommer en motorcykel med en man och en kvinna på. Jag har bara ögonblicksbilder av själva händelsen. Men motorcykeln tappar kontrollen och kraschar precis bredvid oss (möjligtvis för att föraren ägnade oss för mycket uppmärksamhet och missade vägen). Mannen klarar sig med en skadad fot. Men kvinnan slår en volt i luften och landar med huvudet före (utan hjälm) i asfalten. För någon minut ser det riktigt allvarligt ut. Men efter ett tag så konstaterar vi att det iallafall inte var livshotande. Nia gjorde en riktigt fin insats. Hemma i Bulgarien jobbar hon bland annat med att utforska grottor och ingå i deras räddningsteam. Även jag fick för första gången nytta av mina kunskaper.

Grundläggande sjukvårdskunskaper är nyttigt att ha!

Det tog oss 10 dagar att avverka de 750 km till Moyale och den Kenyanska gränsen. Väl där blev det en efterlängtad vilodag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: