•Rwanda

[google-translator]

De sista dagarnas sträckor i Uganda började bli riktigt njutningsfulla då trafiken klingade av. Sista dagens eftermiddag cyklade jag i ihållande regn ner till gränskontrollen mot Rwanda. Det var ganska skönt att slippa värmen, temperaturen i regnet är oftast under 20 grader. Typ runt 17-18. Riktigt skönt.

Jag övernattade på ett slitet guesthaus några hundra meter från gränsen. Redo at korsa den nästa morgon.

Var på plats klockan 07 vid gränsen. Men det var jag ganska ensam om. Fick sitta och vänta en timme tills de första tjänstemännen dök upp och började jobba.

Rwanda, landet som så sent som på 1990 talet utsattes för ett folkmord. 800 000 personer mördades på bara tre månader!

Folkmordet är fortfarande idag väldigt påtagligt i landet. Landets nuvarande president var mannen som ledde rebellgruppen som besegrade dåvarande regering och fick stopp på dödandet.

Jag hade gärna begett mig till huvudstaden Kigali för att besöka museet från folkmordet, som tydligen ska vara riktigt intressant. Men jag valde att passera genom Rwanda via den östra rutten. Till skillnad mot de flesta andra som passerar Rwanda.

De 220 kilometerna längs denna väg skulle visa sig vara otroligt vackra.

Det var kuperat och grönt. Precis som man kunde förvänta sig.

Ett av de vackraste landskapen jag någonsin upplevt

Jag klarade mig från regn. Annars hade denna väg inte varit lika trevlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: