•Äntligen tält igen

[google-translator]

Skrivit 1/4, postat 5/4.
Ligger i mitt tält ute i buchen någonstans i nordvästra Tanzania. Vincent och Michael ligger i sitt tält bara nån meter bort. Det blixtrar ordentligt utanför och långt bort hör jag även åskan. Den verkar komma närmare. Och då kommer väl även regnet tillbaka inatt. Finns inget mysigare än att ligga i tältet medan regnet smattrar mot yttertältet. Lite åska på de så blir mysfaktorn hög!

Jag träffade på Michael och Vincent vara någon kilometer efter jag passerat gränsen till Tanzania. Jag satt och åt middag på ett guesthaus kvällen innan, på den Rwandiska sidan av gränsen, bara några hundra meter från gränskontrollen när jag såg två västerlänningar på touringcyklar passera på vägen en bit ifrån mig. Döm om min förvåning! Avståndet var dock för stort för att påkalla uppmärksamhet. Men dagen efter var lokalbefolkningen mer än välvillig till att berätta var dem befann sig. Finns det ”Muzungas” i närheten så kan man lita på att folk här har koll på det!

Det har blivit ALLDELES för lite tältande ute i naturen hittills i Afrika. Det är faktiskt bara i Sudan som det hittills blivit regelbundet tältade ute i landskapet.

Men med Tanzania ska det åter bli möjligt. Inte alls lika tätbefolkat som tidigare länder.

Det har varit en fantastisk dag. Vi lämnade de asfalterade vägarna igår. Framöver kommer det mestadels att bestå av mindre Afrikanska grusvägar.

Vägen är hittills en av mina favoriter. Otroligt vackert. Det är så grönt överallt! Men så är vi också mitt i regnperioden. Även idag regnade det. Inte så lite heller. Det är faktiskt inte så många dagar som jag fått cykla i regnet. Oftast har det regnat kvällar och nätter.

Vägen förvandlades såklart från en ganska hyfsad grusväg till en massa gyttja istället. Men vad gjorde de? Vi hade lika kul ändå. Och framåt kom vi, dock inte särskilt långt idag.

Godnatt!

En sån här lunch är det inte ofta man har möjlighet till.

2 kommentarer på “•Äntligen tält igen

Add yours

  1. kaffet är på, jordgubbarna blommar snart 🙂
    cykla på, undvik punkteringar, akta så du inte blir blöt om fötterna

    vi hejar på dig

    kärringarna på TT

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: