•Ett halvår i dag

[google-translator]

Idag är det exakt sex månader. Eller ett halvt år sedan jag lämnade hösten hemma i Sverige. Ett halvt år. Det måste sjunka in… Det är ingen liten bit jag har tagit mig, och jag har fortfarande 3-4 månader kvar till mitt mål. Trots att det är ca 5000km dit så börjar det kännas nära nu.

Jag har precis avslutat två månader i Östafrika. Under de två månaderna har jag mer och mer börjat längta efter all mat jag ska äta när jag kommer hem. Jag har levt på en tallrik ris tillsammans 2-4 små köttbitar varje måltid de senaste sex veckorna.

Jag har som sagt avslutat Östafrika. Och med det menar jag att jag nu är i Malawi, redo att cykla rakt västerut till Namibia. Jag vet inte om det är en rätt benämning. Men jag kallar sträckan dit södra centrala Afrika :).

Det som hänt sedan sist jag skrev något är att jag har tagit mig den sista biten ut ur Tanzania. Jag fick inte uppleva en enda tsetsefluga.. Nästan lite besviken (eller inte). Det måste ha varit regnet som hållit dem borta från mig. För regnat har det gjort. Varenda eviga dag! Vissa nätter har de även regnat i mitt tält. Just det har varit en typ av bottennapp i mitt humör och sinnelag.

Jag har även hunnit fylla år. Hur mycket vet jag inte. Slutade typ hålla koll på det efter 25. Men min födelsedag tillbringade jag med att ta mig sista sträckan från Mbeya och ner till gränsen till Malawi.

Det var en blöt men väldigt vacker väg. Antagligen den vackraste jag kört i Tanzania. Jag var ända uppe i dem regntäta molnen på 2300 meters höjd. Dagen till ära skulle där moder natur bjuda mig på en rejäl nedförsbacke. Totalt blev det en nedförsbacke på 65 km. Från 2300 till 500 meters höjd. Jag antar att det var min födelsedagspresent.

Vägen ner kantades av te och kaffeplantage samt bananodlingar. Mycket vackert. Byarna jag körde genom var fulla av bananer som väntade på avtransport till försäljningsställen.

Natten tillbringade jag precis innan gränsen som jag korsade dagen efter.

Nu befinner jag mig som sagt i Malawi. På ett ställe som heter Nkhata Bay. Här tänker jag ta en tids ledigt från sadeln och bara njuta av semester! Det är rena paradiset, så det kommer inte att gå någon nöd på mig. Om jag stannar en vecka eller en månad återstår att se. Känns skönt att veta att jag har gått om tid och kan stanna här ett bra tag om jag vill.

Här stannar jag ett tag!

Ääääääntligen lite riktig mat!!

Utsikt

Nice ställe

Lite övriga bilder. Först några från Tanzania:

Och så från Malawi:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: