•Sista delen av Malawi

[google-translator]

Nu är det en vecka sedan jag lämnade Nkhata Bay. En veckas cykling i ett varmt men underbart Malawi.

När jag begav mig hade jag siktet inställt på ett mindre ställe 200 kilometer söderut där ett gäng norrmän som jag hade träffat Nkhata bodde. Jag hade tänkt hälsa på där. 200 kilometer på två dagar är egentligen inget problem. Men efter 16 dagar utan cykling var det nog att gå ut lite för hårt. Jag fick känning i mitt ena knä. Är det någonting jag är rädd för denna resa (förutom rytande lejon inne i tältet) så är det att jag ska skada ett knä eller en fot. Det skulle i värsta fall leda till avbruten resa.

Så när jag kom fram till Nkhotakota blev det några dagars vila för att inte riskera något. Jag bodde hos Arne och Emma från Trondheim. I området bodde även Tor, Jacob och Anita. Ett fint gäng att spendera några dagar med.

En annan trevlig sak som hände dessa dagar var att jag passerade en riktig milstolpe. 10 000 cyklade kilometer!

När jag begav mig igen var det med tanken på att nästa större stopp skulle bli Lusaka, huvudstaden i Zambia. 10-12 dagars cykling.

Jag njöt av de sista dagarnas cykling utmed Malawi sjön. Jag älskar ju havet, och Malawi sjön är stor (en av dem största i världen) nog att vara som det.

Sen var det dags att upphöra med den sydliga cyklingen och bege sig västerut. De kommande veckorna är det bara väster som gäller. Genom Zambia till Namibia. Jag började med en hyfsad stigning från sjön till Malawis huvudstad Lilongwe. Det var varmt och krävdes en del extra motivation i form av bästa musiken i lurarna :).

Vid ett tillfälle stannade jag vid en vattenpump, där några barn var införd med att pumpa upp vatten till sina familjer. Jag gav dem motsvarande 5kr för en balja med vatten och dränkte mig själv där för en minut eller så. Underbart skönt! Några kalla drinkar efter de så blir man glad.

Efter Lilongwe blev vägen betydligt enklare. Genom ett fortsatt vackert landskap var vägen väldigt flack. Precis så som jag gillar de. Hopas det håller i sig ända till Lusaka nu.

Jag har sen jag lämnade Nkhata Bay varje kväll campat hos familjer som bor längs vägen, samt även mitt i byar. Malawi är tätbefolkat och det är folk överallt. Svårt att hitta platser där man ifred skulle kunna slå upp sitt tält i det fria. Men det är väldigt kul att tälta utanför hus eller i byar med. De kommer jag att fortsätta med.

Jag passerade gränsen till Zambia igår. Tog mig till närmaste stad, Chipata dr jag skulle fixa allt som krävs i ett nytt land. Nu är det inte särskilt mycket som krävs, utan bara en bankomat så att jag får lite pengar samt ett lokalt sim-kort med lite data på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: