•Livingstone

[google-translator]

Är i Livingstone, Zambia. Livingstone i södra centrala Afrika. Det är långt hemifrån. När jag får den tanken i huvudet är det svårt att greppa att jag verkligen är här. Särskilt när jag ser cykeln parkerad utanför mitt tält. Nu är jag i hjärtat av Afrika. Det är en härlig känsla. Här mitt ute i djungeln i Zambia finns Victoria fallet. Ett av de största (näst största tror jag) vattenfallen i världen. Det är mäktigt. Ett ihärdigt dån som hörs vida omkring. Vattendimman som kastas upp i luften syns på flera mils avstånd. Det är absolut en av de främsta höjdpunkterna under mina hittills sju månader här. Även att få se den vita noshörningen, stående 20 meter ifrån, är något jag kommer att minnas länge.

Imorgon bär det av igen. Jag har varit här i fyra hela dagar. Det blir rakt västerut mot Namibia. Cirka två dagar till gränsen. Sen väntar ca 500 kilometers cykling i den lilla korridoren som är Namibias nordöstra hörn. Mellan Angola och Botswana. 500-600 km genom djurrika nationalparker. Jag har ännu inte sett några elefanter, men det hoppas jag få göra längs vägen där.

Jag kommer den första dagen få sällskap av Michael och Vincent som kommit ner från Lusaka. De ska dock ta rutten genom Botswana och Zimbabwe, så det blir bara en dags sällskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: