•Breslau/Wroclaw

[google-translator]

Sitter och spenderar en ”ledig” dag på en väldigt mysig pub i Breslau/Wraclow. Första intrycket innanför dörren var lite avvägande. Men visade sig vara riktigt stämningsfullt för min smak, trots att jag i stort sett är ensam här, klockan 11 en torsdagsförmiddag. Ute regnar det givetvis så jag tror inte det blir så mycket vandring på stan som jag först jade tänkt. Men vad gör det när man kan äta och dricka gott hela dagen?

Jag bor hemma hos Ania, en annan långfärdscyklist som jag hittade på Warmshowers. För er som inte vet vad det är så är det en världsomspännande Community för långfärdscyklister som går ut på att cyklister erbjuder varandra boende längs med vägen. Mycket trevligt! Ania har bland annat cyklat från Malaysia till Europa tillsammans med en annan tjej. Så det finns en del att prata om. Nu jobbar ju hon som vanligt under dagarna så jag tillbringat som sagt min dag på stan så länge. Jag kom hit igår och beger mig väl vidare tidigt imorgon bitti.

Det är 10-14 mil till Tjeckiska gränsen härifrån, och väl där inte långt till den Ungerska. Känns skönt att jag börjar komma lite längre söderut nu. Förhoppningsvis är jag vid Split och medelhavet om maximalt två veckor. Då ser jag fram emot lite bättre väder.

Nu ska jag njuta av den Polska öl-och-mat kulturen resten av dagen.

Ha de!

En kommentar på “•Breslau/Wroclaw

Add yours

  1. Ser härligt ut med en belöningsöl. Polska städer är ganska mysiga att stövandra runt i på ledig tid. Split är en jättemysig stad med sina marmortrottoarer och trånga gränder. Hyrde rum där en vecka på 80 talet, badade näck ute på öarna. Körde dit med tvåhjuling från Sthlm, dock med 102 hästar mellan bena…alltså en Kawasaki mc. God fortsättning!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: