•Grekland

[google-translator]

Sist var jag ju som sagt fast i Albanien pga översvämningar i landet. Jag visste inte hur länge jag skulle bli kvar där. Vis om att översvämningar kan ta ett tag innan de lägger sig. Samt att jag inte var så sugen på att chansa på att komma genom efter några dagar så tog jag färjan över till Bari i Italien. Därifrån tog jag sen färjan igen till Patras i Grekland. Jag kom därav fram några enstaka dagar tidigare. I ett annat läge hade jag nog stannat och väntat ut tiden i Albanien. Men denna resa är det Afrika som gäller. Jag kommer att se mer av både Albanien och Grekland på resor framöver. Framförallt hela Balkan!

Väl i Patras så såg jag verkligen fram emot några dagar på cykeln igen! Det hade blivit alldeles för få dagar på cykeln sedan en tid tillbaka på grund av lata härliga dagar med vänners sällskap i Kroatien, Montenegro och Albanien. Sen satte ju även översvämningarna stopp för några dagar.

Men nu rullade jag i alla fall längs den Grekiska kusten hela vägen till Athen.

Athen, det första stora delmålet för mig. Något jag längtat efter ända sedan jag bestämde mig för att dra iväg. På många sätt är det här äventyret börjar. Det är nu jag ska över till Afrika. Den Afrikanska kontinenten. En helt ny kultur, helt nya landskap och natur. Helt annorlunda på alla sätt och vis.

Det tog mig 6-7 veckor att komma till Athen. Jag har fortfarande 7-9, månader, kvar till mitt mål…

Nu ska jag njuta här i Athen ett tag och sen ska jag ta flyget över. Än så länge imponerar Athen stort på mig.

En kommentar på “•Grekland

Add yours

  1. Nu får du njuta av Greek Salad och Retsina. Skall bli spännande att få följa dig vidare i Afrika!
    Vi väntar snö och kyla de närmsta dagarna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: